Ett problem jeg har med Windows 8 er at det er vanskelig å finne gode Win 8 apper. Det er også veldig mange dårlige Windows 8 apper på markedet. Så la meg hjelp deg med å finne noen gode norske Windows 8 apper:

 

Dagens Næringsliv

Dagens næringsliv har laget en eksepsjonelt pen leseopplevelse. Dette er en digital avis, slik den burde være. Jeg synes nøkkeltallene øverst til høyre er en fin løsning, og jeg elsker hvordan det er mulig å bla artikkel etter artikkel gjennom hver seksjon. Retningslinjene til Windows er også fulgt på en måte som skaper en forutsigbar og god brukeropplevelse. Hvis jeg skal klage på noe, og nå driver jeg med flisespikkeri, er det at en litt lang dra bevegelse er nødvendig for å hoppe fra artikkel til artikkel. Dette gjør den litt vanskelig å bruke med en hånd.

 

Filmweb

Skal du på kino? Da har Filmweb programmet, omtaler og trailere. Med andre ord alt du trenger for å bestemme deg for hvilke film du skal se. Appen ser pen ut, er rask og enkel å navigere. Det eneste jeg skulle ønske var annerledes er at du ved førstegangsbruk må du velge hvor du bor. Dette er noe som strengt tatt burde vært løst av appen.  Noe for neste oppdatering av appen?

 

Storm

Storm har laget en svært pen vær app. Typografi og ikonbruk er en nytelse, og det er lett å holde rede på været på flere steder samtidig. God fargekoding av temperaturer gjør det også enkelt og raskt å se hvordan klimaet er. Det eneste jeg skulle ønske var endret er bakgrunnsbildet for lett snøvær, som er litt for hvitt, og gjør at den hvite teksten kan være litt vanskelig å lese.

 

VGTV

Jeg har vært litt skeptisk til utviklingen av at de norske avisene plutselig skal være “tv kanaler”, men jeg må si at VGTV virkelig har begynt å produsere bra innhold. Turnquist Show må da være Norges beste talkshow, (sorry Ylvis) og jeg venter alltid i spenning på neste episode av Field Production. Appen er flott, med bra organisert innhold.

 

Sumo

Jeg er vel litt inhabil her, men bruker du Sumo er denne appen selvsagt et must! Alle TV2 kanalene, alt tv2 produsert innhold, de siste seriene og flere og flere filmer. TV2 Sumo har mange gode argumenter. Appen følger Windows 8 retningslinjene, og har implementert semantic zoom gjennom hele appen for å gjøre det letter å navigere.

Har du noen tips til gode win8 apper?