De siste ukene har debatten rundt mobil betaling gått varmt i teknopressen. Store multinasjonale aktører innen retail, telekom, finans og teknologi har gått sammen for å danne nye allianser. Linjer blir trukket i sanden.
Er dette bare brusing med fjærene, eller betyr dette at mobil betaling nærmer seg en realitet?  – Ikke kast plastkortene dine ennå. Det tar tid å etablere en standard, og NFC er ikke noe unntak. Både teknologi og infrastruktur har langt å gå ennå.
London Underground, som har testet NFC over en årrekke, kom nylig frem til at NFC pr i dag er for treg. De plasserer teknologien på hold på ubestemt tid. Samsung og Visa kjørte en demonstrasjon av NFC som fremtidens betalingsform under OL i London, men denne kollapset.
Så langt lever altså ikke teknologien NFC opp til hypen. Forrester’s ferske Hype Cycle rapport antyder at det fortsatt kan ta 5-10 år før NFC som betalingsform er moden, så når det gjelder NFC anbefaler vi å gå til ansklaffelse av en ekstra stor tube tålmodighet.
Men hvor er Square, denne utfordreren som er i ferd med å “ta en Apple” på den etablerte finansnæringen, væpnet til tennene med gode brukeropplevelser? Square går tydeligvis sin egen vei. Og godt er det, for noen trenger å tråkke opp stien.